HJ Notariaat

uit Castricum

Handig om het dossierverloop geautomatiseerd te verwerken

HJ Notariaat in Castricum is een fullservice kantoor, dat meer dan 100 jaar notariële diensten verleent aan cliënten uit de wijde omgeving, van Alkmaar tot Amsterdam, van Hoorn tot Zaandam. Het verlenen van kwalitatief hoogwaardige juridische dienstverlening en advies combineert HJ Notariaat met een werkwijze die zich kenmerkt door korte lijnen, korte wachttijden, een lage drempel, duidelijke voorwaarden en heldere tarieven.

Belangenorganisatie NOVEX

Sinds enige maanden werkt HJ Notariaat met de software van Mijnerfenis.nl. Notarisklerk Nienke Evertze ontmoette Ad en Rianne van Mijnerfenis.nl tijdens een bijeenkomst van belangenorganisatie NOVEX. Nienke: “Er volgde al vrij snel een presentatie bij ons op kantoor in Castricum omdat wij de boedelpraktijk en het afwikkelen van nalatenschappen wilden uitbreiden.”

Eenvoudig duidelijke overzichten maken

“Onze keuze voor Mijnerfenis.nl werd vooral ingegeven door de mogelijkheid om op eenvoudige wijze duidelijk overzichten te maken van de financiële gegevens van de nalatenschap. Dat maakt het niet alleen voor ons, maar voor de erfgenamen inzichtelijk. Voor ons als gebruikers is het bovendien fijn om meerdere berekeningen te kunnen maken en het verloop van het dossier geautomatiseerd te kunnen verwerken. De formulieren zijn gelijk te gebruiken voor de verantwoording in een vereffeningsprocedure bij de rechtbank. Dit scheelt weer extra denk- en uitvoerwerk Word of Excel.”

Persoonlijke toelichting en uitleg

Ook over de implementatie van Mijnerfenis.nl is Nienke te spreken. “Na een cursusdag ben ik het programma gaan gebruiken. Gaandeweg heb ik me de software eigen gemaakt. Inmiddels zijn er steeds meer begeleidende werkinstructies en uitlegteksten, dat is wel zo handig. Ook kon ik steeds telefonisch overleggen met het team van Mijnerfenis.nl om persoonlijke toelichting en uitleg te krijgen. Gaandeweg wordt het systeem steeds beter en gebruiksvriendelijker. Zaken die nog niet mee waren geprogrammeerd en die ik miste, worden meegenomen in de ontwikkeling van het systeem. Een aantal zie ik al terug in het systeem inmiddels.”

Inzicht voor erfgenamen en rechtbank

“Ik werk prettig samen met Mijnerfenis. Er wordt altijd gelijk meegekeken, meegedacht en toelichting gegeven. Het is een prettig systeem om de gegevens van de nalatenschap in te voeren en hiermee de erfgenamen en rechtbank inzicht te geven in het verloop van de afwikkeling.”

Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u rust, overzicht en zekerheid creëren bij de afwikkeling van een nalatenschap? Kies dan voor Mijnerfenis.nl. Neem contact met ons op of raadpleeg de veel gestelde vragen als u meer wilt weten. We komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.